Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γιός Γ. Παπανδρέου: «Σε τρεις μήνες άσπρισαν τα μαλλιά του πατέρα μου»

Ο πρωτότοκος γιος του Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο με την κυπριακής καταγωγής κυρία Εύα Ζησιμίδου, παραμένει σχεδόν στην αφάνεια , τόσο που πολλοί ακόμα αγνοούν ότι ο κ. Παπανδρέου εκτός από την κόρη του τη Μαργαρίτα έχει και έναν γιό, τον Αντρίκο ή… Σπίθα όπως τον αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν παιδάκι ακόμα επισκεπτόταν το Καστρί.

Πώς νιώθει που ο πατέρας του ηγείται μιας κυβέρνησης που κόβει συντάξεις και μισθούς; «Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν μέσα σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί. Και όσο γι αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δεν γυμνάζεται για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα… κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει» είχε πει σε φίλους του που τον ρωτούσαν συνεχώς πως αισθάνεται με όλη αυτήν την κατάσταση.

Ο γιος του Πρωθυπουργού βρέθηκε σε πορείες και διαδηλώσεις πολλές φορές, από τότε που ακόμα ήταν φοιτητής. Όταν ήταν μαθητής μετείχε σε διάλογους στις καταλήψεις ακόμα και όταν ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα» ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου αναφέρει: «Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με τις παρέες μου σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δεν λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάγανε μαγαζιά και πεζοδρόμια, όχι, δεν πήγα και δεν πρόκειται να πάω. Δεν το μπορώ αυτό. Καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους. Όταν βρεθείς στο δρόμο, αλήθεια, ποιος θα σε ταΐζει;».