Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

''Δεχόμαστε, μέχρι και το γιαούρτωμα''

Άρχισαν τα όργανα... Ψάχνουν τρόπο να γλιτώσουν τη μήνη του κόσμου ή προσπαθούν να αποτελέσουν αντίβαρο στις επιθετικές επιλογές με στόχο την εκτόνωση και ως απόληξη της προσπάθειας τους τη συναίνεση; Κάθε φορά που κλήθηκαν να ψηφίσουν πάντως, το έκαναν χωρίς... αναστολές. Διαβάστε τι είπαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης:

Tην Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ.Ξυνίδης δεν δίστασε να πει: «Ηρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους. Δεχόμαστε, μέχρι και το γιαούρτωμα, καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί».

Σε άλλο κλίμα, η τοποθέτηση της πρώην υπουργού Λ.Κατσέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό, η οποία σημείωσε πως το μέτρο της εφεδρείας -όπως προκειται να εφαρμοστεί- είναι σε "εντελώς λάθος κατεύθυνση", καθώς το τελικό όφελος τους, θα είναι μηδαμινό αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι υπάλληλοι εν εφερδρεία θα συνεχισουν να επιβαρύνουν το δημόσιο μέσα απο τα ασφαλιστικά ταμεία ή τον ΟΑΕΔ.

Ακόμη, η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε την εκπλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ανέφικτη και επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλαπλές εμπλοκές γιατί ούτε η κυβέρνηση μοιάζει ικανή να εφαρμόσει νέα μέτρα ούτε η κοινωνία να τα αποδεχτεί.