Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος: Δεν μπορώ να πληρώσω - τον διέγραψαν και από επίτιμο

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», ανέφερε ο Θ.Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Mega, επισημαίνοντας ότι η μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία που διαθέτει περιήλθε στην κατοχή του από κληρονομιά.

Στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Την ίδια ώρα, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων καιειδικότερα για το ποσοστό της αξίας των αποδείξεων που θα ζητηθεί να συλλεχθούν επί του εισοδήματος.

 

«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή τους, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να το κάνουν και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» επισήμανε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει εκτενής συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αναφορικά με την απεργία των ιδιοκτητών ταξί άσκησε σφοδρή επίθεση στον κλάδο, κάνοντας  λόγο για «εργοδότες» οι οποίοι θέλουν να απεργούν την ίδια ημέρα που απεργούν οι μισθωτοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός και με τα συνδικάτα λέγοντας πως «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».

Του αφαίρεσαν τον τίτλο του επίτιμου

Με ομόφωνη απόφαση, αργά το βράδυ της Τρίτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο, μετά από πρόταση του προέδρου του συλλόγου, Γιάννη Αδαμόπουλου.

Η κίνηση αυτή έγινε «για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος.

«Τη στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωσή του, πρόεδρος του ΔΣΑ τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου».

(Το video είναι από το real.gr)