Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αιφνιδιαστική ανάκληση αδειών

Ανάκληση είχαμε σήμερα των αδειών που είχαν δοθεί σε 15 μετανάστες από τα Χανιά, που είχαν πραγματοποιήσει Απεργία Πείνας το 2008, στη πόλη της Κρήτης. Άδειες που είχε δώσει μια δεξιά κυβέρνηση, σε ένα «πράσινο» νησί.

Ψεύτικα λόγια στα πλαίσια της ώριμης, κεντροαριστερής αντιπολίτευσης. Όλα κατέρρευσαν δύο χρόνια μετά. Μόλις έγινε η κατάληψη της εξουσίας. Κορόιδεψαν τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ μας γυρίζει πολλά χρόνια πριν και σε αυτό το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να διαδίδεται βίντεο από τη κρητική τηλεόραση με δηλώσεις τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, και βάση αυτού ο υπουργος Γιάννης Ραγκούσης κινήθηκε αστραπιαία, προκειμένου να κλείσει το θέμα. Δεν έφτανε μόνο η υποκρισία δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ εκδικητικά παίρνει πίσω τις άδειες, δύο χρόνια μετά.


Αντιγράφω από in.gr:

Στην κατάργηση απόφασης του προκατόχου του, Προκόπη Παυλόπουλου, για την κατ' εξαίρεση παραπομπή μεταναστών που δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια στην επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα νομιμοποίησης, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών καταργεί απόφαση του 2009 με την οποία, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν προβεί στην εξατομικευμένη νομιμοποίηση δεκαπέντε αλλοδαπών, ως επί το πλείστον μαροκινής ιθαγένειας, που είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα και συγκεκριμένα στα Χανιά.  

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άκριτες νομιμοποιήσεις, είτε μαζικές είτε και μεμονωμένες, όπως άλλωστε δεν έχει προχωρήσει σε καμία τέτοια νομιμοποίηση κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες», επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Από το site του υπουργείου το επίσημο Δελτίο τύπου

------------------------------

Τέλος, στο παρακάτω βίντεο ακολουθούν δηλώσεις φορέων, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, ώστε να δείτε το πριν και το μετά της μεταμόρφωσης. Στο βίντεο μιλούν οι:

Μανώλης Σκουλάκης Βουλευτης Δήμαρχος Χανίων,
Πρόεδρος του Ε.Κ.Χανίων, Μανούσος Λιονάκης Αντιδήμαρχος,
Ιωάννης Ντερμανάκης δημοτικός σύμβουλος Χανίων,
Γιάννης Χριστουλάκης Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Χανίων,
Χρύσα Χαριτάκη δημοτικός σύμβουλος Χανίων,
Ευτύχης Δαμιανάκης βουλευτής Χανίων,
Ηλίας Λαμπίρης διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν»


 Το θέμα σήκωσε η "Αυτόνομη Παρέμβαση" Ρεθύμνου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.