Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερος ο συνεργάτης στη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Την υπό όρους αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη, αποφάσισε το πενταμελές Εφετείο της Λαμίας.

Ο 32χρονος, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε 10ετη κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει ν’ απορριφθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του. Το Εφετείο έθεσε ως όρο την μόνιμη παραμονή του Β. Σαραλιώτη στο νομό Δράμας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. 

Από την μεριά του, ο Β. Σαραλιώτης επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β΄ βαθμό, ενώ τον Ιούλιο του 2012, με βάση το νόμο, θεμελίωνε ούτως ή άλλως δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε πριν από ένα χρόνο, καταδίκαζε τον Β. Σαραλιώτη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, κατά πλειοψηφία 6 προς 1. Ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί κάθειρξη 13 ετών και τελικά του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη 10 ετών. 

Ο πρώην αστυνομικός είχε καταδικαστεί μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος εκτίει ισόβια κάθειρξη.