Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Εφοπλιστικός πατριωτισμός

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Το χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg δεν αφορούσε προεκλογικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μήτε «πιπεράτες» αποκαλύψεις για τα αγγλικά του Τσίπρα.

Ωστόσο, αναφερόταν στα 175 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου αποτελούν τα αφορολόγητα κέρδη των Ελλήνων πλοιοκτητών τα τελευταία 10 χρόνια, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν αφορά ούτε την ενημέρωση, ούτε και την προεκλογική επικαιρότητα του Έλληνα πολίτη.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Φοβάται το ντιμπέιτ ο Αντώνης;

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Τελικά έκανε καλά ή μήπως όχι; Ήταν «σοφή επιλογή» - όπως πολλοί περιπαιχτικά την χαρακτήρισαν - η αποφυγή ενός προεκλογικού ντιμπέιτ με αντίπαλό τον Τσίπρα ή θα επιστρέψει στη Συγγρού ως μπούμερανκ;

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Mιλούσε για σοσιαλισμό, έτρωγε με χρυσά κουτάλια

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έχουν ήδη γραφτεί και αποκαλυφθεί τόσα, που ο καθένας πια μπορεί να σχηματίσει μια εικόνα για το μεγάλο φαγοπότι το οποίο τελικά χαρακτήρισε την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας»: Ήταν τότε που, όπως έχει πει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, «δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα». Δυστυχώς όμως, όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση του «όμορφου Άκη» και όπως βάσιμα και με σχετική ασφάλεια μπορεί να γενικεύσει κανείς, ούτε τα… λουκάνικα έμειναν άθικτα ούτε οι σκύλοι χόρτασαν…

Θεριό αΤζήμερο!

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Το πρωί ψηφίζεις Τζήμερο, το βράδυ σου βγαίνει… Μιχαλολιάκος. Το μυστήριο φαινόμενο παρατηρήθηκε τη μέρα των εκλογών όταν ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά!» μεταμορφώθηκε από νεοφιλελευθεροχαρούμενο τηλεπερσόνο σε τηλεακτιβιστή της ακροδεξιάς.